Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi'nde 473/2400 Hisseli 2 Adet Bina

Şirketten 6 144m2

Özellikler

Satıcı:
Şirketten
Tapu no:
10677
Oda Sayısı:
6
Metre Kare:
144m2
Ada:
3328
Parsel:
1
Tapu Tipi:
Arsa Tapusu
Hisse Oranı:
473/2400
Isıtma Sistemi:
Yok
Bina Yaşı:
20
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
3

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Alıcı öder
Teminat Bedeli:
% 10
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

KEMALPAŞA Mah. 1885.Sok. No: 10 Daire:1-2-3-4 1886.Sok. No:13-13/A Daire:1-2 BAĞCILAR / İSTANBUL

Uzman Görüşü

Taşınmazın ulaşım imkanlarının iyi olması, ulaşım imkanlarının çeşitli olması, altyapı ve belediye hizmetlerinden faydalanması, yapılaşmaya açık olması, tali iş merkezi alanı içinde yer alıyor olması sebebiyle konut+ticaret yapılaşmasının da yapılabilecek olması avantajıdır.

Açıklama

Ulaşım: İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi, 1885.Sokak, 3328 Ada, 1 Parsel üzerinde konumlu olan No: 10, Daire: 1-2-3-4 ve 1886.Sokak, No:13-13/A, Daire:1-2 posta adresinde kayıtlıdır.  Taşınmaza ulaşım için, Avrupa Otoyolu Güney Yanyolu üzerinde doğu yönünde ilerlerken sağa Mehmet Akif Bulvarı yönünde dönülür. Bulvar üzerinde yaklaşık 1 km devam edilir rapora konu taşınmaza yolun sol tarafında ulaşılmış olunur. Bölgeye ulaşım toplu ulaşım araçları ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanabilmektedir. Taşınmaz Kemalpaşa Mahallesinde konumlu olup bölgede yapılaşma konut fonksiyonlu olarak gelişme göstermiştir. Bölge alt ve orta gelir grubu insanlar tarafından tercih edilmektedir.

Özellikler: Parsel üzerinde yer alan ruhsatsız/kaçak inşa edilen 2 adet bina bulunmaktadır. Taşınmaz; imarın 3328 ada, 1 nolu parselini teşkil etmekte olup 546,89 m² yüzölçümlüdür. Parselin 473/2400 hissesi satılıktır. Parsel geometrik olarak yamuk formda, topografik olarak ise düz arazi yapısına sahiptir. Parselin güney yönünde 1885.Sokağa, batı yönünde Mehmet Akif Bulvarı’na, kuzey yönünde ise 1886.Sokak cepheli olup, doğu yönünde komşu parsel ile sınırlıdır.

Parsel üzerinde ruhsatsız/kaçak durumda inşa edilmiş 2 adet yapı bulunmaktadır. Yapılar dışarıdan görülmüştür. Parselin 1885.Sokak cephesinde yer alan binanın dışarıdan yapılan incelemelerinde bodrum + zemin + 3 normal katlı, toplamda 4 adet daireli olduğu görülmüştür. Bağcılar Kent Rehberi üzerinden yapılan ölçümde yaklaşık 86 m² taban oturumlu, toplam yaklaşık 490 m2 inşaat alanlı olduğu tespit edilmiştir. Parselin 1886.Sokak cephesinde yer alan binanın dışarıdan yapılan incelemelerinde zemin + 1 normal katlı, 1 adet dükkan ve 2 adet daire olduğu görülmüştür. Bağcılar Kent Rehberi üzerinden yapılan ölçümde yaklaşık 110 m² taban oturumlu toplam yaklaşık 244 m2 inşaat alanlı olduğu tespit edilmiştir. Binaların dış cephelerinin sıvalı durumda ve bakımsız olduğu görülmüştür. 

Taşınmazın arsa yüz ölçümü 546,89 m2 olup kapalı alan kullanımı 734 m2'dir. Hisseye düşen 107 m2 arsa alanı, 144 m2 kapalı alan kullanımı mevcuttur.

Not: Bağcılar Belediyesi İmar Müdürlüğü ile yapılan görüşmede konu taşınmazın 15.09.2008 tasdik tarih, 1/1000 ölçekli Bağcılar Uygulama İmar Planı kapsamında “Tali İş Merkezi” ve “1. Derece Taşkın Önemli Yapılaşma Bandı"nda(ÖA-4; derelerin çevresinde gözlenen Alüvyonel zeminler) alanında kaldığı, TAKS: 0,40, KAKS: 2,00, hmax: 12,50 m (4 kat), yapılaşma şartlarına sahip olduğu belirtilmiştir. Tali iş merkezi alanlarında konut+ticaret yapılaşması da yapılabileceği bilgisi alınmıştır. Parselin cadde cephesinden 5 m çekme mesafesi olduğu, bodrum kat zemin etüt ve kot çalışmalarında kesinlik kazanacağı, bodrum kat ile ilgili herhangi bir sınır olmayacağı, iskan edilen alanların emsale dahil olduğu, zemin üstü ön-arka-sağ cephelerden 1 m çıkma yapılabileceği, tüm hesaplamaların net parsel alanı üzerinden yapılacağı ve parselin yola terkinin bulunmadığı beyan edilmiştir. Ayrıca parsel üzerinde yapılması planlanan inşaatın tamamı ticari olabileceği, ticari olacak ise TAKS: 0,40 alınabileceği, bilgisi alınmıştır. Hisseli gayrimenkullerde diğer hissedarlara ilişkin ön alım hakkı süresi maliklere tebliğ edilmesinden 3 ay sonra sona ermektedir, alıcı hisseli gayrimenkullerdeki hukuki süreçleri bilerek teklif vermeyi kabul eder.

Kazanan teklifin %4+KDV’si oranında hizmet bedeli alınacaktır.

Teklifin değerlendirme sonucu (onay/red) ortalama 3 - 4 hafta sürede, satıcı tarafından gelmektedir.

Tapu.com'dan Konut Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddederse teklif sürecinde ödediğiniz hizmet bedeli tarafınıza aide edilir. Dilerseniz aide gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.

Tapu.com'da yayınlanan mülklerle ilgili tüm bilgiler ekspertiz raporuna dayanmaktadır. Ekspertiz raporu, gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan analizdir. Ekspertiz raporu sonucunda tapu kayıtlarıyla ilgili bilgileri (şerh, ipotek, haciz, vb.), iskan durumunu, bina yaşını, metrekaresini, konumunu ve evin piyasa değerini öğrenmek mümkündür.