Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Sakarya Sapanca Rüstempaşa Mahallesi 150m2 Villa

Bankadan 4 + 1 150m2

Özellikler

Satıcı:
Bankadan
Tapu no:
10937
Oda Sayısı:
4 + 1
Metre Kare:
150m2
Ada:
43
Parsel:
27
Tapu Tipi:
Kat İrtifaklı
Isıtma Sistemi:
Kombili
Bina Yaşı:
6
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
2

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Alıcı öder
Teminat Bedeli:
% 0
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

Rüstem Paşa Mahallesi, Dilek Sokak, No:20/ 1 Kat:Zemin+1, D:,2 ( 43 Ada 27 No.Lu Parsel) Sapanca / Sakarya

Açıklama

Ulaşım: Taşınmaz, Sakarya İli, Sapanca İlçesi, Rüstempaşa Mahallesi sınırları içinde, Dilek Sokakta, 20 dış kapı numaralı sitede, 2 bağımsız bölüm ve kapı numaralı tripleks meskendir. Taşınmaza ulaşım için Sapanca Kaymakamlık binası referans alındığında Kaymakamlık binasının doğu cephesinde yer alan Ersin Caddesi ile Atatürk Caddesi kesişim noktasında, Atatürk Caddesi üzerinde yaklaşık 450 m ilerlendiğinde sol koldan ayrılan İpek yolu Caddesine girilir. Bu Cadde üzerinde yaklaşık 1.6 km ilerlendiğinde sağ koldan ayrılan yol ayrımına Dilek Sokağa girilir. Bu sokak üzerinde yaklaşık 500 m ilerlendiğinde sağ kolda taşınmazın yer aldığı ana gayrimenkule ulaşılmış olunur. Ulaşım İpek Yolu Caddesine kadar toplu taşıma araçları ile buradan da özel araçlar ile rahatlıkla sağlanmaktadır. Yaşamsal merkezi donatılar yürüme mesafesi dışındadır.

Özellikleri: 2 numaralı bağımsız bölüm, zemin kat, 1 normal kat ve çatı katlı olarak tasarlanmıştır. Onaylı mimari projesine göre zemin katı brüt 58 m2 alanlı olup; salon, mutfak, antre ve wc plan tertibindedir. 1. Katı brüt 57 m2 alanlı olup; 3 oda, 2 banyo, hol ve 1 adet balkon plan tertibindedir. Çatı katı brüt 35 m2 alanlı olup; hobi odası ve bir balkon plan tertibindedir. Toplamda taşınmaz 150 m2 kullanım alanına sahiptir. Taşınmazın tüm kuru hacim yer kaplamaları şap düzeyinde beton kaplı vaziyette olup, duvarları alçı sıva ve tek kat boya sürülü vaziyettedir. Islak hacimlerde zeminler ve duvarlar seramik kaplı vaziyette olup, vitrifiye elemanlarından gömme olanların altyapılarının takıldığı görülmüştür. Bahsedilen özellikler zemin kat için geçerli olup 1. Kat ve çatı katına çıkış merdivenleri henüz imal edilmemiştir. Bu kısımlarda inceleme dışarıdan ve zemin kattan yapılmış olup zemin katlar benzer tefrişata sahip olabileceği anlaşılmıştır. Giriş kapısı çelik kapı olup, iç kapılar kol ayna kilit işleri haricinde tamamlanmış ve amerikan panel doğramadır. Pencereler PVC doğramalı olup camları takılmıştır. Mutfak tezgahı imal edilmemiş olup dolaplar mdf dir. Isıtma sistemi doğalgaz kombili olan taşınmazın boru montajı yapılmış olup, radyatör ve kombi montajı yapılmamıştır. Mahallinde yapılan incelemede inşa faaliyetinin devam etmediği ve sitenin mevcut hali ile kaldığı görülmüştür. Taşınmaz takriben %84 inşaat mertebesinde olup iç kısımlarda rutubet, yıpranma hakim olmuş ve taşınmaz kullanılmadan yıpranmış duruma gelmiştir. Oturum aşamasına gelebilmesi için kapsamlı tadilat ve yenilemeye ihtiyacı vardır.

Ana gayrimenkul; 12.402,06 m2 yüz ölçümlü 43 Ada 27 Parsel üzerinde betonarme karkas yapıda, zemin kat, 1 normal kat ve çatı kattan oluşacak biçimde 3A yapı sınıfında, yatay kat irtifakına konu olarak tasarlanmış natamam sitedir. Parsel sınırları yaklaşık 1 m yüksekliğinde beton duvar ile çevrili vaziyette olup, parsel içi peyzaj çalışması yapım aşamasında olup, parsel içi geçiş yolları henüz yapılmamıştır. Parsel üzerinde ayrık nizam betonarme karkas yapı tarzında aynı tip mimari planlamaya sahip zemin, 1. Kat ve çatı katlı olacak şekilde 12 Adet A tipi, Ayrık İkiz nizam zemin, 1. Kat, çatı katlı olacak şekilde 9 adet B tipi blokları olacak şekilde toplamda 21 adet blok tasarlanmış ve inşa edilmiştir. A tipi bloklarda birer adet bağımsız bölüm yer almakta olup, B tipi bloklarda ikişer adet bağımsız bölüm yer almaktadır. Toplamda parsel üzerinde 30 adet bağımsız bölüm yer almaktadır. Ayrıca parsel üzerinde bir adet açık yüzme havuzu ve bir adet sosyal tesis bulunmaktadır. Vaziyet planında parsel üzerine bir adet çocuk yüzme havuzu, bir adet çocuk oyun alanı ve bir adet spor alanı olarak ayrılmış olup, bu alanlarda herhangi bir inşaat çalışmasına başlanmamıştır. Değerlemeye konu olan taşınmaz 2 no.lu bağımsız bölümdür. Değerleme konusu taşınmaz projesine uygun biçimde güneybatı kısımdan sağlanan site girişine göre sol tarafta ilk sıradaki blokta konumludur. Blok güney cephesinde 1 no.lu bağımsız bölüm ve kuzey cephesinde sırt sırta yapışık pozisyonda 2 no.lu bağımsız bölüm mevcuttur. Bina dış cephesi, granit ve kompozit malzeme ile giydirme yapılmış olup, çatı örtüleri kaplamaları shingle kaplı vaziyettedir. Ana gayrimenkulün konumu imar paftasından, parsel içindeki bağımsız bölüm bazındaki konumu vaziyet planından bakılıp yerlerinin doğruluğu tespit edilmiştir. Parselde çevre düzenlemesi işinde eksikliker olduğu görülmüş olup çevresi duvar ile çevrilmiş vaziyettedir. Sitede meskenler ve sosyal tesislerin iç mekan eksiklikler kalmış olup site geneli inşaat seviyesi %75 mertebesindedir. İnşa faaliyeti bulunmamaktadır. Ana gayrimenkulün konumu imar paftasından bakılıp yerinin doğruluğu teyit edilmiştir. 

Taşınmazın yakın çevresinde kendisine emsal nitelikte havuzlu ve donatılı site içinde, kısmen deprem öncesi ve ya yeni yapılaşmaya konu muhtelif parsellerde yatay kat irtifakına konu villalar, müstakil arsalar içinde 1­2 katlı yapılaşmalar ve kısmen boş parseller mevcuttur. Bölge ilçe merkezi ve sosyal donatılara uzak, sessiz ve sakin bölge özelliklerini seven talep kitlesinin genellikle 2. Konut olarak tercih ettikleri bölgedir. Bölge boş arsa oranı yüksek, ve 2. Konut olarak tercih edilen bölgedir. Yakın çevrede Federal Mogul Fabrikası bilinen lokasyonlar arasındadır.

Not: 18/11/2013 tarihli yapı ruhsatı bulunmaktadır.

Tapu.com'dan Konut Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddederse teklif sürecinde ödediğiniz hizmet bedeli tarafınıza aide edilir. Dilerseniz aide gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.

Tapu.com'da yayınlanan mülklerle ilgili tüm bilgiler ekspertiz raporuna dayanmaktadır. Ekspertiz raporu, gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan analizdir. Ekspertiz raporu sonucunda tapu kayıtlarıyla ilgili bilgileri (şerh, ipotek, haciz, vb.), iskan durumunu, bina yaşını, metrekaresini, konumunu ve evin piyasa değerini öğrenmek mümkündür.