Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Üsküdar Cumhuriyet Mahallesinde 31/188 Hisseli Bina

Şirketten 3 110m2

Özellikler

Satıcı:
Şirketten
Tapu no:
10681
Oda Sayısı:
3
Metre Kare:
110m2
Ada:
1879
Parsel:
8
Tapu Tipi:
Arsa Tapusu
Hisse Oranı:
31/188
Isıtma Sistemi:
Kombili
Bina Yaşı:
26
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
2
Ruhsat Tarihi:
08/03/1996

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Alıcı öder
Teminat Bedeli:
% 10
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

Cumhuriyet Mahallesi, Rıhtım Sokak, No: 5/A (Uavt: 1204055345) Üsküdar-İstanbul

Uzman Görüşü

İmar Parseli olması, bölgeye toplu taşıma ve özel araçlar ile ulaşım, sosyal donatı alanlarına yakın konumda yer alması taşınmazın avantajıdır.

Açıklama

Ulaşım: İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Cumhuriyet (Tapuda: Bulgurlu) Mahallesi, ada 1879, 8 parsel nolu arsa ana nitelikli taşınmazdır. Taşınmaza ulaşım için; Libadiye Caddesi üzerinde kuzey yönünde ilerlerken yolun sol kolunda yer almakta olan Emaar Square Avm’yi ~ 820 m geçtikten sonra sola dönülerek Şehit Özdemir Onarangil Sokağına girilip ~ 300 m ilerlendikten sonra sola dönülerek ~ 15 m ilerlendikten sonra sağ dönülerek Boztepe Sokağına ulaşılır. Boztepe Sokağı üzerinde ~ 85 m ilerlendikten sonra Hakan Sokağına girilerek ~ 185 m ilerlendikten sonra sağ dönülerek Kara Dere Sokağına ulaşılır. Karadere Sokak üzerinde ~145 m ilerlendikten sonra sola dönülerek Rıhtım Sokağına ulaşılır. Taşınmaz ~ 90 m ilerde yolun sağ tarafında yer almaktadır. 

Özellikler: Taşınmaz tapu kayıtlarına göre, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Cumhuriyet (Tapu Kayıtlarında Bulgurlu) Mahallesi sınırları içerisinde ada 1879, 8 parsel no'lu 188,00 m² yüzölçümüne sahip arsa ana vasıflı taşınmazdır. Parselin 31/188 hissesi satılıktır. Geometrik olarak yaklaşık dikdörtgen şekline benzemektedir. Hafif eğimli arazi yapısına sahiptir.

Parsel üzerinde betonarme karkas yapı tarzında bodrum kat, zemin kat, 4 normal kat (son 2 kat kaçak) olarak inşa edilmiş yapı bulunmaktadır. Söz konusu yapıda yapı ruhsat ve eki olan onaylı projesine hilafen büyümeler yapıldığı gözlemlenmiştir. 

Taşınmaz 06.02.1996 tarih, 237 nolu onaylı projesinde bodrum kat, zemin kat, 2 normal kattan oluşmaktadır. Bodrum katta; garaj alanından oluşmakta olup, garaj alanı 70 m², ortak alan 19 m² olmak üzere toplam kat alanı 89 m² ‘ dir. Zemin katta; 1 adet daire alanından oluşmakta olup, daire alanı 70 m², ortak alan 19 m² olmak üzere toplam kat alanı 89 m² ‘ dir. Normal katlarda 1’ er adet daire yer almakta olup, her bir daire alanı 114 m², ortak alan 9 m² olmak üzere toplam 123 m² dir. (123 m² x 2 kat= 246 m² dir.) Taşınmaz onaylı projesinde brüt; 424 m² dir. Taşınmaz içerisine girilememiş olup, ölçüm alınamamıştır. Bina konturlarında büyüme olup, olmadığı tespit edilememiştir.

Taşınmazın uydu görüntüleri referans alınarak yapılan ölçümlerde mahallinde; bodrum katta tretuvar alanının da kapalı alana dahil edilmiş olduğu görülmüştür. Bodrum kat yaklaşık olarak 130m2 olarak hesaplanmıştır Zemin kat projesindeki cephe ile mevcut cephe karşılaştırıldığında cephe boyunca büyüme yapıldığı tespit edilmiş ve zemin kat yaklaşık 116m2 olarak hesaplanmıştır Normal katlarda da zemin katta yapılan cephe büyümesi devam etmiş olup ; ayrıca mimari projeden farklı olarak, L şeklinde balkon alanının ve ön cephede yer alan balkonların kapatılarak daire kullanım alanlarına dâhil edildiği görülmüştür. Normal katlar yaklaşık 144m2 olarak hesaplanmıştır Mahallindeki yapı toplam 822m2 olarak ölçülmüştür

Not: 08.03.1996 tarihli Yapı Ruhsatı bulunmaktadır. kat irtifakı kurulmadığı için tapuda arsa olarak görünmekte ve hisse satılmaktadır. Bu nedenle satıcının kat irtifakı kurulacağı veya daire devri yapılacağına dair taahhüt vermeyecektir. Satış sonrası taşınmazda oluşacak yasal masraflar alıcıya ait olacaktır. Taşınmazın bulunduğu bina arsa tapuludur. Arsanın (31/188  Hisse) satılıktır. İlgili belediyeden imar durumuna ve inşaat ruhsatına aykırı olarak ilave bir kat yapıldığı, bu aykırılık ile ilgili yapı tatil tutanağı düzenlendiği, mevcut imar durumu, imar kanunu ve yürürlükteki yönetmeliklere göre bu aykırılığın giderilmesi ve binanın bu haliyle inşaat ruhsatının yenilenmesinin mümkün olmadığı, ayrıca iskan belgesi de düzenlenemeyeceği belirtilmiştir. Daireler arasındaki rızai taksimi gösteren herhangi bir sözleşme bulunmamaktadır. Bu nedenle satıcının kat irtifakı kurulacağı veya daire devri yapılacağına dair taahhüt vermeyecektir. Satış sonrası taşınmazda oluşacak yasal masraflar alıcıya ait olacaktır. Hisseli gayrimenkullerde diğer hissedarlara ilişkin ön alım hakkı süresi maliklere tebliğ edilmesinden 3 ay sonra sona ermektedir, alıcı hisseli gayrimenkullerdeki hukuki süreçleri bilerek teklif vermeyi kabul eder.

Kazanan teklifin %4+KDV’si oranında hizmet bedeli alınacaktır.

Teklifin değerlendirme sonucu (onay/red) ortalama 3 - 4 hafta sürede, satıcı tarafından gelmektedir.

Tapu.com'dan Konut Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddederse teklif sürecinde ödediğiniz hizmet bedeli tarafınıza aide edilir. Dilerseniz aide gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.

Tapu.com'da yayınlanan mülklerle ilgili tüm bilgiler ekspertiz raporuna dayanmaktadır. Ekspertiz raporu, gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan analizdir. Ekspertiz raporu sonucunda tapu kayıtlarıyla ilgili bilgileri (şerh, ipotek, haciz, vb.), iskan durumunu, bina yaşını, metrekaresini, konumunu ve evin piyasa değerini öğrenmek mümkündür.