Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Adana Yüreğir Güzel Cumhuriyet Mahallesi'nde Prefabrik Bina ve Arsası

Bankadan 315m2

Özellikler

Satıcı:
Bankadan
Tapu no:
18110
Metre Kare:
315m2
Ada:
11860
Parsel:
3
Tapu Tipi:
Arsa Tapusu
Bina Yaşı:
4
Isıtma Sistemi:
Yok
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
1

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Alıcı öder
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

Güzel Cumhuriyet Mahallesi, Çimento Bulvarı, No:9 Yüreğir/ADANA

Açıklama

Özellikler: Taşınmaz 9.498,02 m 2 yüzölçümlü 11860 ada 3  parsel üzerine ruhsatsız olarak; 165 m2 alanlı zemin kattan ibaret prefabrik idari bina, 50 m2 zemin kat ve 85 m2 1. normal kattan oluşan betonarme depo ve arşiv binası, zemin kattan oluşan 15 m2 alanlı güvenlik odası,  toplam 100 m2 alanlı sundurma alanı ile 110 m2 alanlı otopark alanı inşa edildiği tespit edilmiştir. Taşınmazın Tapu vasfı ARSA'dır. Alıcı mevcut haliyle almayı kabul eder. Yapıların yasal evrakları yoktur.

 Parsel geometrik olarak dikdörtgen formda topografik olarak eğimsizdir. Parsel batıdan Çimento (Üçok Damgalı Höyüğü) yoluna 110 metre cepheli olup 86 metre derinliklidir. Parsel üzerine ayrık nizamda İdari Bina, Depo-Arşiv binası, Sundurma(Otopark) Alanları ve Güvenlik hacmi inşa edilmiştir. Yüreğir Belediyesinde yapılan incelemede parsel üzerindeki yapıları konu alan herhangi bir yasal evraka rastlanmamıştır. Yüreğir Kadastro Müdürlüğünde yapılan parsel üzerindeki yapıların paftasına işli olmadığı görülmüştür.  

İdari Bina: Parselin güneybatı cephesine inşa edilmiştir. Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Tapu Sicil Müdürlüğünde yapılan incelemelerde herhangi bir yasal evraka ulaşılamamıştır. Taşınmaz 28.08.2016 Tarihli rapora göre yaklaşık 165 m2 alana sahiptir. Taşınmazın prefabrik tarzda inşa edildiği tespit edilmiştir. Müdür odası, muhasebe odası, toplantı odası, yemekhane, mutfak ve wc hacimlerinden oluşmaktadır. 

Depo-Arşiv Binası: Taşınmaz ile ilgili Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Tapu Sicil Müdürlüğü’nde herhangi bir yasal evraka ulaşılamamıştır. Taşınmaz 28.08.2016 Tarihli rapora göre zemin kat ve 1 normal kat olarak betonarme tarzda inşa edilmiştir. Zemin katı 50 m2 kullanım alanlı, 1. normal katı yaklaşık brüt 85 m2 kullanım alanlıdır. Normal katın yaklaşık 35 m2’lik kısmı sandviç panel sistemden inşaa edilmiştir. 

Sundurma Alanları: Taşınmaz depo-arşiv binası ile güvenlik odası hacimleri yanına, birer adet sundurma alanları inşa edilmiştir. Depo-arşiv binası yanına inşa edilmiş sundurmanın yaklaşık 60 m2 kullanım alanına sahip olduğu tespit edilmiş olup, demir direkler üzerine alüminyum sandviç şeklinde inşa edilmiştir. Güvenlik odası doğusunda bulunan sundurmanın yaklaşık 40 m2 kullanım alanına sahip olduğu tespit edilmiş olup, demir direkler üzerinde alüminyum sac kaplama şeklinde inşa edilmiştir. 

Güvenlik Odası: Parselin batı cephesinde bulunan giriş alanının hemen sağına betonarme tarzda inşa edilmiştir. Taşınmazın yaklaşık 15 m2 kullanım alanına sahip olduğu tespit edilmiştir.  

Otopark: Taşınmaz 28.08.2016 Tarihli rapora göre güvenlik odası hacminin hemen güneyine ve idari binanın hemen batısına inşa edilmiştir. Mahallinde yapılan incelemelerde yaklaşık 110 m2 kullanım alanına sahip olduğu tespit edilmiştir. Demir direkler üzerine alüminyum sac kaplama şeklinde inşa edilmiştir. Mahallinde yapılan incelemelerde, taşınmazın parselin doğusunda bulunan 11860 ada 4 parsel ile birlikte kullanıldığı tespit edilmiş olup, parselin güney cephesine yakın ve parsel içerisinde bulunan 11860 ada 12 parselin de taşınmaz ile birlikte kullanıldığı tespit edilmiştir. 11860 ada 12 parsel üzerinde yüksek gerilim hattı bulunmakta olup, imar uygulamasında 12 parsel olarak tescil edilmiştir. Taşınmazın iç mekan özellikleri bilinmemektedir.

Ulaşım: Taşınmaz; Yüreğir İlçesi, Güzel Cumhuriyet Mahallesi, Çimento Bulvarı, Dış Kapı No:9 adresinde kain tapuda İncirlik Köyü, 11860 ada 9.498,02 m2 yüz ölçümlü 3 parselde kayıtlı Arsa vasıflıdır. Taşınmaza ulaşım için; Optimum Avm kavşağından Adana-Ceyhan karayolu üzerinden doğu yönde yaklaşık 10 km ilerledikten sonra sağ kol üzerinde yer alan Çimento (Üçok Damgalı Höyüğü) yoluna girilir. Yol üzerinde güney istikamette yaklaşık 70 m ilerlendikten sonra taşınmaz sol kol üzerinde konumludur. Taşınmaz sanayi sitelerinin yoğun olduğu bir bölgede yer almakta olup, cadde üzeri yapılar kısmen showroom tarzında, kısmen ise sanayi ve iş merkezi şeklinde teşkil etmiştir. Taşınmaza ulaşım Adana Ceyhan Yolu üzerinden toplu taşıma araçları ve özel araçlar ile sağlanabilmektedir. Yakın çevresinde Kambeton, İncirlik Hava Üssü, Azim Un, Misis Un, Keresteciler Sitesi ve Mobilyacılar Sitesi yer almaktadır.

Not: Yüreğir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre; parsel 1/1000 ölçekli Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.05.2018 tarih ve 324 sayılı kararı ile onanan D-400 Karayolu Güneyi 3. Planlama Bölgesi Uygulama İmar Planına göre; Taks: 0.70, Emsal: 1.20, Hmaks: 30.50 m, ayrık nizam yapılaşma şartlarında Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanında kaldığı bilgisi alınmıştır. Ancak taşınmaz için ada bazında 18 uygulaması yapılması gerektiği beyan edilmiştir. Ancak çalışmaların tamamlanmamış olması nedeni ile hangi parselden kaç m2'lik bir kaybın olacağı ile ilgili bilgiyi belediyesinden alabilirsiniz. Diğer beyan edilen bilgilere göre iskanlı yapıların korunacağı ancak ruhsatsız ve iskansız yapıların uygulama sonrasında olumsuz etkilenebileceği belirtilmiştir. Uygulamanın henüz yapılmamış olması nedeni ile mevcut yapıların nasıl etkilenebileceği ile ilgili detaylı bilgi alınamamıştır. Yüreğir Belediyesi İmar Müdürlüğünde görevli memur tarafından alınan sözlü bilgilere göre parselin yaklaşık 4.998,02 m2 lik kısmından yüksek gerilim hattı geçtiği ve yapılaşma izni verilmediği, ancak parselin batı cephesinde çekme mesafeleri dikkate alınarak 100 m x 45 m ebatlarındaki alana Tedaş Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Biriminin olur raporundan sonra ruhsat izni verilebileceği bilgisi alınmıştır. TEDAŞ irtifak hakkı ve ÇEAŞ Şerhi bulunmaktadır. Parsel üzerinden enerji hattı geçmesi. Taşınmaz tapuda İncirlik Mahallesi'ne kayıtlıdır. Tapu vasfı ARSA'dır. Alıcı mevcut haliyle almayı kabul eder.

Tapu.com'dan Ticari Gayrimenkul Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddettiğinde; teklif verdiğiniz mülkte platform kullanım bedeli varsa bu tutar hizmet bedelinizden düşülerek, yoksa hizmet bedelinizin tamamı tarafınıza iade edilir. Dilerseniz iade gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.Satıcı teklifinizi reddettiğinde; teklif verdiğiniz mülkte platform kullanım bedeli varsa bu tutar hizmet bedelinizden düşülerek, yoksa hizmet bedelinizin tamamı tarafınıza iade edilir. Dilerseniz iade gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.