Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Gaziantep Araban Yeşilova Mahallesinde 2 Katlı Kargir Ev

Bankadan 2 260m2 Tahliye Edilmemiş

Özellikler

Tahliye Durumu:
Tahliye Edilmemiş
Satıcı:
Bankadan
Tapu no:
12448
Oda Sayısı:
2
Metre Kare:
260m2
Ada:
0
Parsel:
3136
Tapu Tipi:
Cins Tashihi
Isıtma Sistemi:
Sobalı
Bina Yaşı:
30
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
2

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Alıcı öder
Teminat Bedeli:
% 0
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

Yeşilova Mahallesi, Emniyet Sokak No: 11 ­ Araban/Gaziantep

Uzman Görüşü

Tüm Dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen COVID-19 virüs salgını döneminde yaşanan operasyonel değişiklikler nedeniyle tapu devir işlemlerinin uzamasına neden olmaya başlamıştır. Kredi kullanarak satın alacağınız gayrimenkul için tapu devir işlemlerinde satıcı kurumuma ödeme yapılırken mutlaka bloke çek ile yapılması gerekmektedir. Kredi kullanacağınız banka şubesindeki yetkili personeline bloke çek ile işlem yapılacağını dair teyid alarak işlemlere başlatmanız gerekmektedir.

Açıklama

Ana arterlere ve resmi kurumlara yakın mesafede, Köşe başı konumlu, tapusunda Cins tahsisinin yapılmış olması avantaj, 260 m2 MÜSTAKİL EV
Ulaşım: Gaziantep İli, Araban İlçesi, Yeşilova Mahallesi (tapu mahallesi Yeni Altıntaş), Emniyet Sokak üzerinde yer almaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede, 2­3 katlı serbest nizamda inşa edilmiş müstakil binalar, az sayıda 5­6 katlı apartmanlar ve imarlı arsalar yer almaktadır. Cadde üzerinde zemin katlar işyeri, sokak aralarında ise zemin kat ve normal katlar konut olarak kullanılmaktadır. Sosyo ekonomik olarak orta ve düşük gelir seviyesine sahip ailelerin ikamet etmek için tercih ettikleri yerleşim bölgesidir. Kamusal hizmetlerden tam olarak yararlanmakta olup, gözle görülen bir alt yapı sorunu bulunmamaktadır. Söz konusu taşınmaza, Gaziantep Caddesi üzerinden geçen toplu taşıma araçları ve özel araçlar ile kolay bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Özel araçlar ile Araban İlçe merkezinden Gaziantep Caddesine girilerek batı istikametine ilerleyip sağa Emniyet Sokağa girilir ve 65 m. ilerleyip sol kol üzerinde bulunan değerleme konusu taşınmaza ulaşılmaktadır.
Özellikler: Konu mülk “Kargir Ev” vasfında olup, 191,00 m2 parsel alanına sahiptir. Taşınmaz topoğrafik açıdan düz bir yapıya sahip olup, parsel sınırları parsel üzerine inşa edilmiş yapı ile belirgin hale getirilmiştir. Taşınmaz geometrik açıdan dikdörtgen şekline benzer bir yapıda olup, yaklaşık cephe ölçüleri 20,00 m. ve 10,00 m.’dir. Parsel köşe başı parsel konumunda olup, kuzey ve doğu cephelerinde bulunan asfalt durumdaki imar yollarına toplam 30,00 m. cephesi bulunmaktadır. Mahallinde taşınmaz üzerinde Zemin + Normal katlı yapı inşa edildiği görülmüş olup, Araban Belediyesinde yapılan incelemede değerleme konusu taşınmaza ait herhangi bir evrak bulunmadığı ve yapının ruhsatsız olduğu ifade edilmiştir. Yapının mahallinde incelemeler dışarıdan yapılmış olup, zemin katında bina girişi ve 1 daire, normal katında ise 1 daire olduğu görülmüştür. İncelemeler dışarıdan yapıldığı için yapının iç detay özellikleri tespit edilememiş olup, kadastro paftasında yapının oturumu 115 m2 olarak ölçülmüştür. Dışarıdan yapılan gözlemler ve uydu ölçümleri sonucunda yapının zemin katta 130 m2 alanlı, normal katta ise 130 m2 alanlı olmak üzere 260 m2 alanlı olduğuna kanaat getirilmiştir. Yapının içi görülememiş olup, dışarıdan yapılan gözlemlerde yapının her iki katta da bakımsız durumda olduğu görülmüştür. Yapının dış cephesi akrilik boya olup, aşınmalar başlamıştır. Yapının giriş kapısı demir doğramadır. Ayrıca yapının batısında bulunan parsel alanı bahçe olarak kullanılmaktadır.
Konu mülk “Kargir Ev” vasfında olup, parsel üzerinde Zemin + Normal katlı yapı inşa edilmiştir. Yapı ruhsatsız olduğu için Araban Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinde değerleme konusu taşınmaza ait herhangi bir evrak bulunmamaktadır. Ayrıca arşiv kayıtlarında, olumsuz bir evraka rastlanmamıştır. Araban Kadastro Birimi'nde değerleme konusu taşınmazın yer aldığı kadastral pafta üzerinde yapılan incelemede, parsel üzerinde yapının işli olduğu görülmüştür. Ancak işli yapı mevcut yapıdan daha küçük oturuma sahiptir. Binanın sonradan büyütüldüğü düşünülmektedir. İşli yapı 115 m2 oturumunda olup, mevcut yapı 130 m2 oturumludur. Pafta üzerinde kat adedi belirtilmemiş olmasına karşın, 19.07.2017/20172704 tarih/sayılı Ekspertiz Raporu'nda yapılan tespitlere istinaden 2 kat cins tashihine konu edildiği kabul edilmiştir. Yasal alan; 230 m2, Mevcut alan; 260 m2 kabul edilmiştir.

Not: Binaya ait ruhsat veya iskan belgesi bulunmamaktadır. BU PARSEL 5403 SAYILI KANUNUN 14.MADDESİ GEREĞİNCE BAKANLAR KURULU KARARI İLE İLAN EDİLEN BÜYÜK OVA KORUMA ALNINDA KALMAKTADIR.GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ İZNİ OLMADA BİTKİSEL ÜRETİM AMACI DIŞINDA KULLANILAMAZ beyanı bulunmaktadır.

Tapu.com'dan Konut Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddederse teklif sürecinde ödediğiniz hizmet bedeli tarafınıza aide edilir. Dilerseniz aide gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.

Tapu.com'da yayınlanan mülklerle ilgili tüm bilgiler ekspertiz raporuna dayanmaktadır. Ekspertiz raporu, gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan analizdir. Ekspertiz raporu sonucunda tapu kayıtlarıyla ilgili bilgileri (şerh, ipotek, haciz, vb.), iskan durumunu, bina yaşını, metrekaresini, konumunu ve evin piyasa değerini öğrenmek mümkündür.