Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Esenyurt Akevler Mahallesi'nde 141 m2 Depolu Dükkan

Bankadan 141m2 Tahliye Edilmemiş

Özellikler

Tahliye Durumu:
Tahliye Edilmemiş
Satıcı:
Bankadan
Tapu no:
23241
Metre Kare:
141m2
Ada:
3134
Parsel:
6
Tapu Tipi:
Kat İrtifaklı
Hisse Oranı:
Tam
Bina Yaşı:
8
Isıtma Sistemi:
Kombili
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
6
İskan Tarihi:
09/05/2015
Ruhsat Tarihi:
09/02/2013
Bağımsız Bölüm:
2
Taşınmazın Bulunduğu Kat:
0

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Alıcı öder
Teminat Bedeli:
% 0
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

Akevler Mahallesi, 1062. Sokak, No:5B, Kat No: Bodrum+Zemin Kat, Bağımsız Bölüm No:2, Esenyurt / İstanbul

Açıklama

Özellikler: ; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Akevler Mahallesi, 1062. Sokak üzerinde konumlanmaktadır. Taşınmaz, 500,00 m² yüzölçümüne sahip parsel üzerinde inşa edilen, mesken ve işyeri amaçlı kullanılan bina içinde bulunmaktadır. Bina, betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup, bila tarih ve 2013/24753 no’lu mimari projesinde ve yerinde bodrum, zemin, 4 normal kat olmak üzere toplam 6 katlıdır. Mimari projesine göre binanın bodrum katında sığınak, ortak alanlar ve zemin kattaki dükkanların eklentileri, zemin katında 2 adet depolu dükkan ve bina girişi, normal katların her bir katında 4’er adet mesken olmak üzere binada 18 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Projesinde mevcut vaziyet planında bina giriş yönü gösterilmemiş olup, bodrum ve zemin kat planları ile bina geometrik şeklinin vaziyet planına oturtulması ile giriş yönü tespit edilmiştir. Kuzey yönü zemin kat seviyesinden bina girişi sağlanmaktadır. Bina dış cephesi kısmen seramik malzeme ile kaplanmış, geneli sıva üzeri dış cephe boyalıdır. Binada 1 adet asansör mevcuttur.

2 bağımsız bölüm no’lu depolu dükkan nitelikli taşınmaz kat irtifak projesine göre; bodrum ve zemin katta, 1062. Sokak cephe hattına (doğu yönü ön cephe) göre sağ tarafta konumludur. Taşınmazın doğu yönü zemin kattan müstakil girişi mevcuttur. İncelenen kat irtifak projesine göre taşınmaz bodrum katta 54 m2 kullanım alanı içerisinde depo hacminden, zemin katta 87 m2 kullanım alanı içerisinde dükkan ve wc hacimlerinden oluşmakta olup, toplamda 141 m2 kullanım alanlıdır. Projesine göre doğu yönünde zemin katta yaklaşık 5 m cephe görüntüsü ile yaklaşık 20 m derinliği bulunmaktadır. Cephesi bulunduğu sokak araç ve yaya trafiğinin çok az olduğu bölgede bulunmaktadır. Bilginiz dahilinde dışarıdan görme yapıldığı için taşınmazın blok, kat, kattaki konum, alan ve mimari açıdan projesi ile uygunluğu teyit edilememiş olup, iç özellikleri bilinmemektedir. 03.08.2022 tarih ve 20221182 no'lu rapor baz alınmıştır. Bu rapora göre; ''''Talep ekinde gönderilen 03/04/2018 tarih, 20180502 numaralı rapora göre; zemin kat alanında dükkan giriş kapısının yer aldığı kısımdaki girintili kısım düz olarak inşa edilmiş bu sayede yaklaşık brüt 2 m2 alan elde edilmiştir. Ayrıca 1 ve 2 no’lu dükkan arasında yer alan ara duvardan 1 nolu dükkan kullanım alanına geçiş sağlanmış, 1 ile 2 no’lu dükkanın tekstil atölyesi olarak kullanımı sağlanmıştır. Binanın bodrum kat alanında ortak alan niteliğindeki bina iç merdiven kovasının bodrum katta inşa edilmediği, asansör kovasının mevcut olduğu görülmüştür. 1 no’lu dükkan kullanım alanından zemin kata bağlantıyı sağlayan iç merdiven yırtığının inşa edilmediği, 1 no’lu dükkanın güneydoğu cephesinden harici giriş kapısı açıldığı ancak bodrum kat alanının tamamının 2 no’lu dükkan kullanım alanına ait olduğu gözlemlenmiştir. Bodrum katta yapılan ölçümlerde 1 no’lu dükkana ait depo alanından yaklaşık 53 m2 ortak kullanım alanında yaklaşık 122 m2 olmak üzere 175 m2 kullanım alanının 2 nolu dükkan tarafından kullanılmakta olduğu görülmüştür." bilgisi yer almaktadır. Bu bilgilere istinaden, özetle taşınmaz zemin kat 2 m2, bodrum kat 175 m2 büyütülerek zemin katta 89 m2, bodrum katta 229 m2 olmak üzere toplam brüt 318 m2 kullanım alanı oluşturulmuştur. Yerinde yapılan incelemede taşınmazın arka cephesinde yer alan 1 numaralı bağımsız bölüm ile birleştirilerek kullanılmakta olduğu tespit edilmiştir. 

Not: Dükkanlar arası duvarın yapılması alıcının sorumluluğundadır.

Kazanan teklifin %4+KDV’si oranında hizmet bedeli alınacaktır.

Tapu.com'dan Ticari Gayrimenkul Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddettiğinde; teklif verdiğiniz mülkte platform kullanım bedeli varsa bu tutar hizmet bedelinizden düşülerek, yoksa hizmet bedelinizin tamamı tarafınıza iade edilir. Dilerseniz iade gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.Satıcı teklifinizi reddettiğinde; teklif verdiğiniz mülkte platform kullanım bedeli varsa bu tutar hizmet bedelinizden düşülerek, yoksa hizmet bedelinizin tamamı tarafınıza iade edilir. Dilerseniz iade gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.