Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Montenegro'da Vatandaşlık Hakkı Sağlayan Yüksek Kira Getirili Stüdyo Daire

Sahibinden 1 + 0 23m2

Özellikler

Satıcı:
Sahibinden
Tapu no:
13918
Oda Sayısı:
1 + 0
Metre Kare:
23m2
Ada:
0
Parsel:
0
Tapu Tipi:
Kat Mülkiyetli
Isıtma Sistemi:
Klima
Bina Yaşı:
1
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
5
Taşınmazın Bulunduğu Kat:
2
Bağımsız Bölüm:
69

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Paylaşılır
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

XVI zgrada Solidarnosti, lokal br. 7, Budva, Karadağ

Açıklama

Özellikler: Montebegro Budva'da 23 m2 1+0 Stüdyo Dairenin ısıtma sistemi klimadır. Gayrimenkul,Montenegro’nun en popüler şehirleri arasında,turizmin en yoğun olduğu bölgeler arasında yer alan Budva'nın en merkezi yerinde bulunmaktadır.

Ulaşım: Çevresindeki İlkokula, marketlere ve yeme- içme mekanlarına yakınlığı konusunda oldukça avantajlıdır. 

Not: Montenegro'da bir gayrimenkul satın almak size oturma iznine sahip olma hakkı vermektedir.
Montenegro'da oturma iznine sahip olabilmeniz için alacağınız gayrimenkul için herhangi bir alt limit bulunmamaktadır.
Gayrimenkul alımları birden fazla kişi tarafından ortak olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bu durumda tapuda adı geçen herkes için oturma izni alınabilmektedir.
Sizden dolayı varsa eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınız da oturma izni alabilirler. Gayrimenkule sahip olduğunuz sürece oturma izniniz geçerliliğini sürdürecektir. Montenegro'da yapacağınız gayrimenkul alım-satım işlemlerini noter huzurunda ve yeminli tercüman eşliğinde gerçekleştirirsiniz. Satın alacağınız gayrimenkulü yatırım amaçlı değerlendirerek yüksek kira getirisi elde edebilirsiniz. Gayrimenkulün yıllık kira getirisi ortalama 3000 £ 'dur.

İşlemleriniz satın almak istediğiniz gayrimenkule karar vermenizin ardından prosedür gereği tapu.coma hizmet bedelini ve ev için teminatın verilmesi ile başlar.Emlak danışmanınız teminatı aldıktan sonra sizin için satıcı, bağlı bulunulan noter ve yeminli tercüman ile bir araya geleceğiniz uygun bir zaman ayarlayacaktır.Yeminli tercüman size satış kontratınızda bulunan tüm maddeleri en ince detayına kadar açıklamakla yükümlüdür. Montenegro'da alım-satım işlemlerinde % 3 oranında vergi uygulanmakta olup satış işleminden sonra yaklaşık 14 iş günü içinde belirlenir ve ödemesi yapılır. Vergisi ödenen gayrimenkulün tapusu yaklaşık 2 hafta içerisinde çıkmaktadır. Tapu çıktıktan sonra oturma izni için başvuruya gerek yoktur. Gayrimenkul sahibi olduğunuzda otomatik olarak oturma izni ve vatandaşlık hakkı kazanmış oluyorsunuz. Montenegro, özellikle gayrimenkul yatırımı konusunda son yıllarda ilgileri üzerinde toplamaktadır. Karadağ’dan ev aldığınızda burada oturma iznine de sahip oluyorsunuz. Üstelik satın aldığınız evi kirayı verip vermediğiniz bu hakka sahip olmanızı etkilememektedir. Sadece kalıcı oturum izni almak konusunda Karadağ hükümetinin şöyle bir şartı bulunur. 11 ay süresince Karadağ’da ikamet etmek. Onun haricinde satın aldığınız evi satmadığınız sürece geçici oturum izniniz her sene yenilenmektedir. Karadağ’da ev satın almak pek çok açıdan size avantaj sağlayabilir. Örneğin kazançlı yatırımın yanı sıra Avrupa’da bulunan bu harika ülkede oturma iznine de sahip olabilirsiniz. Ülkede ev satın alan kişilere 1 sene geçerli olacak geçici oturma izni verilir. Bu süreçte aldığınız evi satmazsanız 5 sene sonunda geçici oturum sürekli izne çevrilir. Tabii kalıcı oturma izni için yılın 11 ayını Karadağ’da geçirmeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Geçici oturum izni içinse Karadağ’da yaşamanıza gerek yok! Evi dilediğiniz gibi günlük, haftalık, aylık veya yıllık kiralayarak Türkiye’de yaşamaya devam edebilirsiniz. Ayrıca  Türk Vatandaşların 90 günü aşmayan ziyaretinde vizeye gerek yoktur. Montenegro Türkiye’den uçakla sadece 1 buçuk saat uzaklıkta bulunuyor. Üstelik İstanbul’dan her gün kalkan direkt uçuşlar bulunmaktadır.

• Avrupa Birliğine ilk girecek ülke olması ve bununla birlikte gayrimenkul fiyatlarında  ciddi bir artış olacağı öngörülmektedir.(Geçtiğimiz yıllarda bazı Avrupa Birliğine giren ülkelerde de aynı durum gerçekleşmiştir.)Küresel Gayrimenkul Rehberi raporlarına göre, Avrupa ülkeleri içinde; Amortisman süresinin en kısa olduğu (13 yıl)(Bu taşınmazın yıllık kira geliri ortalama 3000£ olduğu için kendini amorti etme süresi 13 yıldan daha azdır.)Gayrimenkul fiyatlarının en düşük olduğu (1.200 €/m²), Gayrimenkul fiyat artışlarının en yüksek olduğu (11%) ülkedir. Para birimi Euro olduğu için, kur değişimlerinden kaynaklı zarar etme durumu olmamaktadır. Avrupa Birliği’nin (AB) 2020’ye kadar birliğe dahil edeceği 5 ülkeden ilki olması beklenen ülkede, son 5 yıldır emlak fiyatları yıllık ortalama yüzde 14 civarında artıyor. Bu bilgileri bir araya getirdiğimizde, şu an yapılacak bir yatırımın, önümüzdeki 5 yıl içinde 4 kat değere ulaşacağı, rakamsal ve objektif olarak görülmektedir. Gelir vergisi oranının düşük seviyede (9%) olması, tüm alanlardaki yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Özellikle Avrupa bölgesine ihracat yapan firmalar, uzun süredir, vergi avantajından yararlanmak için, merkezlerini Montenegro’ya taşımaktadır. Gayrimenkul alımı ve/veya Şirket Kuruluşu halinde, kolaylıkla Oturum ve Çalışma izni alınıyor olması avantaj sağlamaktadır. Son birkaç yılda, Rusya’dan sonra, Batı Avrupalı (Alman, İngiliz, Fransız, Belçika), Çinli ve Orta Doğulu yatırımcıların bölgedeki yatırımları dikkat çeker hale gelmiştir. Avrupa ülkeleri içinde, kişi başına düşen yabancı yatırımın en yüksek olduğu ülke konumuna gelmiştir. Özellikle Orta Doğu ve Asya’lı yatırımcılar için, kendi ülkelerindeki politik ve ekonomik durumlar ve güven eksikliği, bu yatırımlarda önemli rol oynamaktadır.

Avrupa İstatistik Enstitüsü Eurostat, aralarında Türkiye’nin de olduğu 37 Avrupa ülkesinin gayrimenkul yatırım karnesini (kira çarpanı) çıkardı. Eurostat’ın son araştırmasına göre özellikle gelişmekte olan Avrupa ülkelerinde emlak en çok kazandıran yatırım aracı. 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkesi ve aday ülkelere dair düzenli istatistikler açıklayan Avrupa İstatistik Enstitüsü Eurostat'a göre özellikle AB'nin 4 yıl içinde sınırlarına katacağı Montenegro'da (Karadağ) emlak altın değerindeAvrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre 28 Avrupa ülkesi ile birlikte aday ülkelerdeki kira yatırımın en kısa sürede geri döndüğü 3. ülke Montenegro.

Tapu.com'dan Konut Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddederse teklif sürecinde ödediğiniz hizmet bedeli tarafınıza aide edilir. Dilerseniz aide gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.

Tapu.com'da yayınlanan mülklerle ilgili tüm bilgiler ekspertiz raporuna dayanmaktadır. Ekspertiz raporu, gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan analizdir. Ekspertiz raporu sonucunda tapu kayıtlarıyla ilgili bilgileri (şerh, ipotek, haciz, vb.), iskan durumunu, bina yaşını, metrekaresini, konumunu ve evin piyasa değerini öğrenmek mümkündür.