Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

Kayseri Melikgazi Hürriyet Mahallesinde 3 Katlı İmalathane

Bankadan 1139m2 Tahliye Edilmemiş

Özellikler

Tahliye Durumu:
Tahliye Edilmemiş
Satıcı:
Bankadan
Tapu no:
12076
Metre Kare:
1139m2
Ada:
1879
Parsel:
1
Tapu Tipi:
Kat İrtifaklı
Hisse Oranı:
Tam
Bina Yaşı:
31
Isıtma Sistemi:
Yok
Binadaki Toplam Kat Sayısı:
2
İskan Tarihi:
09/03/1993
Ruhsat Tarihi:
05/07/1989

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Paylaşılır
Teminat Bedeli:
% 5
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

Hürriyet Mah. Üsküdar Cad. No:17 Melikgazi/Kayseri

Uzman Görüşü

Taşınmazın iskanının olması, tadilat yapılması halinde satış kabiliyetinin artabilecek olması imalathaneye uygun şekilde tesisatlarının döşenmiş olması, gelişmiş bir çevrede bulunuyor olması avantajıdır.

Açıklama

İMALATHANE 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 BÖLÜMLERDEN OLUŞMAKTADIR,  1,4,5,6,7,8,9,10,11 NUMARALI BAĞIMSIZ BÖLÜMLER 9 TAPU İLE SATILMAKTADIR.

Özellikler: 1 Numaralı Bağımsız Bölüm; Projesine göre bina girişine göre sol yönde bodrum kat ve zemin katta köşe konumlu "depolu dükkan" vasıflı mülktür. Taşınmaz onaylı projesine göre bodrum kat brüt 130 m2, zemin kat 209 m2 olmak üzere toplam 339 m2 alanlıdır. Taşınmaz projesine göre bodrum katta depo, zeminde dükkan ve wc bölümlerinden oluşmaktadır. 17.05.1993 tarihli tadilat ruhsatına göre dükkan iken fırına dönüştürülmüştür. Taşınmaza 2 ve 3 numaralı bağımsız bölümlerin dahil edilmesine ilişkin 20.09.2007 tarihli tadilat projesi de bulunmaktadır.
4,5,6,7 Numaralı Bağımsız Bölümler; Projesine göre 1. normal katta, 8,9,10,11 Numaralı Bağımsız Bölümler; Projesine göre 2. normal katta  konumlu, "mesken" vasıflı mülklerdir. Taşınmazların her biri onaylı projelerine göre brüt 100 m2 alanlı olup, 3 oda, salon, antre, mutfak, hol, wc, banyo ve balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Mevcut durumda bağımsız bölümler aradaki bölme duvarlar kaldırılarak taşınmazın tamamı imalathane olarak restore edilmiştir.  
Ana gayrimenkul, 420,00 m2 alanlı arsa üzerinde, betonarme karkas yapı cinsinde, bodrum kat + zemin kat + 2 normal kat olmak üzere toplam 4 katlı olarak inşa edilmiştir. Melikgazi Tapu Müdürlüğünde incelenen onaylı kat ittifak projesine göre binanın bodrum katında; 1 bağımsız bölüm numaralı dükkan deposu, otopark-sığınak ve diğer ortak alanlar, zemin katında bina girişi, 1 bağımsız bölüm numaralı dükkan, 2-3 bağısız bölüm numaralı meskenler ve normal katlarında ise her katta 4 adet mesken bulunmaktadır. Binada toplam bağımsız bölüm sayısı 11 adettir. Bina girişi, projesine uygun olarak zemin kat batı cephedendir. Bina dış cephesi, akrilik dış cephe boyası ile boyalıdır. Binada projesine göre asansör bulunmamaktadır. Mahallinde yapılan incelemelere göre ise 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 numaralı bağımsız bölümler, mesken kullanım vasfını kaybetmiş ve ortak alanlar ile birlikte 1 numaralı dükkan ile birlikte dükkanın eklentisi olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Tüm katlarda ara duvarlar kaldırılmış, proje dışı odalar oluşturulmuş, iç zemin ve duvar kaplamaları değiştirilmiş, imalathaneye uygun şekilde tesisatlar döşenmiş, yük ve servis asansörleri eklenmiştir. Binada kolon ve kirişler mevcut olup, statik korunmuştur. istendiği durumda proje geri dönüşümü mümkündür. Binanın tamamı fırın, dükkan ve imalathane olarak kullanılmakta olup, toplam brüt 1.680 m2 kullanım alanına sahiptir. 
Bodrum kat; Mevcut durumda ve projesine göre yaklaşık brüt 420 m2 kullanım alanına sahiptir. Zeminlerin tamamı mermer, duvar yüzeyleri seramik kaplıdır. Mevcut durumda projesinde yer alan bölme duvarlar kaldırılmış, un deposu ve 2 adet imalathane olarak realize edilmiştir. Bodrum kata zemin kattan merdiven ve asansör ile bağlantı kurulmuştur. Zemin kat; Mevcut durumda ve projesine göre yaklaşık brüt 420 m2 kullanım alanına sahiptir. Zemin katında yaklaşık brüt 168 m2 kullanım alanına sahip fırın ve dükkan, yaklaşık brüt 252 m2 kullanım alanlı ofis, soğuk hava deposu ve 2 adet depo bölümü bulunmaktadır. Dükkan cephesi yerden tavana kadar alüminyum doğrama cam bölme yapılmıştır. Ofis haricinde tüm mahallerin zeminleri mermer plak kaplı, duvar yüzeyleri seramik kaplıdır. Ofis bölümünde zeminler halıfleks kaplı, duvarlar saten boya, tavanlar kartonpiyerlidir. 1. normal kat; Mevcut durumda ve projesine göre yaklaşık brüt 420 m2 kullanım alanına sahiptir. İmalathane olarak kullanılan katta; zeminler mermer plak kaplı, duvar yüzeyleri seramik kaplıdır. 2. normal kat; Mevcut durumda ve projesine göre yaklaşık brüt 420 m2 kullanım alanına sahiptir. İmalathane ve yemekhane olarak kullanılan katta; yemekhane dahilinde mutfak bulunmaktadır. Katın tamamında zeminler mermer, duvarlar tavan boyu seramik, tavanlar badanadır. 

Ulaşım: Bölgenin ana arterlerinden olan Üsküdar Caddesi ile Hasan Tahsin Bulvarı kesişimi referans alınarak Üsküdar Caddesi üzerinde güney istikametinde yaklaşık 250m. ilerlendiğinde değerleme konusu taşınmazların içinde bulunduğu ana gayrimenkul sol kol üzerinde yer almaktadır. Hürriyet Mahallesi doğuda Çorakçılar Mahallesi, batıda Yeniköy Mahallesi, kuzeyde Aydınlıkevler Mahallesi ve güneyde ise Küçük Ali Mahallesi ile çevrilidir. Genellikle 2-3 katlı ve eski yapılardan oluşmaktadır. Bölgede genellikle sosyal donatı alanları yeterli olup, gayrimenkulün yakın çevresinde Kayseri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Asri Mezarlık, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu bulunmaktadır. Bölge, gelişmesini tamamlamış, altyapı sorunları bulunmayan, konut ağırlıklı, planlı bir bölgedir. Gayrimenkul ayrıca Valilik binasının bulunduğu il merkezine yaklaşık 4 km. kadar mesafededir. 

Not: 29/12/2019 tarihli kullanım değişimi ruhsatı bulunmaktadır. 1,4,5,6,7,8,9,10,11 numaralı bağımsız bölümlere ait 9 tapu satılıktır. 

Tapu.com'dan Ticari Gayrimenkul Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddettiğinde; teklif verdiğiniz mülkte platform kullanım bedeli varsa bu tutar hizmet bedelinizden düşülerek, yoksa hizmet bedelinizin tamamı tarafınıza iade edilir. Dilerseniz iade gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.Satıcı teklifinizi reddettiğinde; teklif verdiğiniz mülkte platform kullanım bedeli varsa bu tutar hizmet bedelinizden düşülerek, yoksa hizmet bedelinizin tamamı tarafınıza iade edilir. Dilerseniz iade gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.