Yatırımlık Fırsat Gayrimenkulleri Kaçırmayın!
tapucom svg logo

tapucom svg logo

İzmir Konak Yenişehir Mahallesi'nde 517 m2 Hisseli İmarlı Arsa

Vakıftan 517m2

Özellikler

Satıcı:
Vakıftan
Tapu no:
11601
Metre Kare:
517m2
Ada:
7826
Parsel:
1
Tapu Tipi:
Kat İrtifaklı
Hisse Oranı:
216/360
TAKS:
0.4
Emsal:
0

Ödeme Detayları

KDV:
% 0
Tapu Harcı:
Alıcı öder
Teminat Bedeli:
% 5
İlgilendiğiniz bu tapuyla ilgili tüm sorularınız için sizi arayalım.
Dilerseniz 0 212 963 06 43 numaralı telefondan da bize ulaşabilirsiniz

Adres

İzmir İli, Konak İlçesi, Yenişehir Mahallesi’nde konumlu, 1145/2 Sokak cepheli, No:25/101,102,201,202,301,302

Uzman Görüşü

Taşınmazın ulaşımının kolay olması, köşe konumlu parselde yer alıyor olması, hareketli bir noktada yer alması, profesyonelleşmiş çalışma alanında yer alması, yakın çevresinde 1. Sanayi Sitesi, Halkapınar İzban İstasyonu, Hilal Metro İstasyonu, Gıda Çarşısı, İnşaatçılar Çarşısı, Hırdavatçılar Çarşısı, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Araştırma Hastanesi gibi çeşitli özel ve kamu kurumları bulunması avantajıdır.



Açıklama

Özellikler: Taşınmazların mahalinde inşa edilmemiş olduğu tespit edilmiştir. 

Taşınmazların yer aldığı 7826 ada 1 parsel 862 m2 lik arsa üzerinde, betonarme karkas yapı cinsinde, ayrık nizamda tek blok olarak inşa edilmiştir. Yapı, mimari projesine göre Zemin Kat + Batar Kat + 3 Normal Katlıdır. Yerinde yapılan incelemeye göre Zemin Kat + Batar Katlıdır. Taşınmazın onaylı mimari projesine göre Zemin katta 7 adet dükkan, batar katta 6 adet dükkanın batar katı, 1,2 ve 3. Katlarda 2’şer adet işyeri olmak üzere binada toplam 21 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Mahalinde zemin ve batar katlar dışındaki kısım inşa edilmemiştir. Bina girişi kapatılmış durumdadır. Dış cephesi akrilik dış cephe kaplamadır. Taşınmazın arsa büyüklüğüne göre 216/360 hissesi satılıktır. 1. ve 2. katta bulunan toplam 6 tapu satılıktır.

Yakın çevresinde 1. Sanayi Sitesi, Halkapınar İzban İstasyonu, Hilal Metro İstasyonu, Gıda Çarşısı, İnşaatçılar Çarşısı, Hırdavatçılar Çarşısı, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Araştırma Hastanesi gibi çeşitli özel ve kamu kurumları bulunmaktadır. Gayrimenkulün bulunduğu bölge şehrin en eski sanayi sitesine yakın konumlu İnşaat, hırdavat ve gıda firmaları başta olmak üzere bir çok sektöre hitap eden toptan ve perakende ürünlerin satıldığı çarşıdır. Ayrıca Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Araştırma Hastanesi’ne çok yakın konumdadır. Yapımı yeni tamamlanmış olan Megapol Çarşı Kule’ye yakın konumdadır.

Not:  Taşınmaz "ARSA" vasfında olup üzerinde bulunan yapılardan z+3 katlı yapı için düzenlenmiş 24.12.1984 tarihli onaylı tadilatlı mimari projesi, 14.05.1984 tarih ve 14 cilt 22 sahife 291 dosya numaralı yeni yapı ruhsatı, 10.01.1985 tarih ve 1 cilt 33 sahife ve 291/1984 dosya numaralı tadilat ruhsatı, 21.02.1990 tarih ve 6 cilt 10 sahife ve 291/1984 dosya numaralı Yenileme ruhsatı, 06.03.1995 tarih ve 5 cilt 797 sahife ve 291/1984 dosya numaralı yenileme ruhsatı ve 04.05.2000 tarih ve 5 cilt 1021 sahife ve 291/1984 dosya numaralı yenileme ruhsatı bulunmaktadır. Dosyasında herhangi bir zabıt veya tutanak bulunmamaktadır. Taşınmazların mahalinde inşa edilmemiş olup ruhsat süresi dolmuştur. Kat irtifakı kurulmuştur. 21.04.1983 tarihinde onaylanmış 1/1000 Ölçekli Yenişehir İmar Planı kapsamında Taks:0.40 Hmax: 12,8(4 Kat) yapılaşma şartlarında irtifada Metropoliten Aktivite Alanı kalmaktadır. Hisseli gayrimenkullerde diğer hissedarlara ilişkin ön alım hakkı süresi maliklere tebliğ edilmesinden 3 ay sonra sona ermektedir, alıcı hisseli gayrimenkullerdeki hukuki süreçleri bilerek teklif vermeyi kabul eder.  Teklif vermeden önce güncel imar durumunu ve yapılaşma şartlarını, teyit ediniz. Alıcı mevcut haliyle almayı kabul eder.

Tapu.com'dan Arsa Satın Alınırken Sık Sorulan Sorular

Gayrimenkulle ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için uzman destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sayfa içerisinde yer alan “Sizi Arayalım” formunu doldurduğunuz takdirde çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlar. Dilerseniz 0850 532 82 78 nolu telefonu arayarak ekibimizle görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize üye olarak ilgilendiğiniz tapuları favorinize ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz tapular hakkında tüm haberler, değişiklikler ve açık artırma tarihlerinde oluşacak gelişmeler size SMS ve e-mail yoluyla iletilir.

İlgili mülkü ziyaret etmek için “Sizi Arayalım” formunu doldurmanız gerekmektedir. Çağrı merkezimiz size en kısa sürede dönüş sağlayarak uygun tarihler için randevunuzu oluşturur.

Üye girişi yaptıktan sonra ilgilendiğiniz gayrimenkulün sayfasında yer alan “Teklif Ver” ya da “Pazarlığa Başla” butonuna tıkladığınızda teklif verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada teklifinizi girin, son olarak “Teklifi Gönder” butonuna tıklayın. Verdiğiniz teklif satıcı tarafından değerlendirilerek onaylanır ya da reddedilir. Satıcının dönüşü tarafınıza bildirilir.

Tapu.com ciddi alıcılar ile satıcıları bir araya getirmek amacıyla teklif verme sürecinde “Hizmet Bedeli” ödemesi talep eder. Ödeme ekranından kredi kartı, banka kartı bilgilerinizi girerek veya EFT ile hizmet bedelinizi ödeyerek teklifinizi verebilirsiniz.

Teklif verildikten sonra, teklif tapu.com üzerinden satıcıya iletilir. Satıcı işleme onay verdikten sonra tapu.com siz ve satıcı arasında iletişimi sağlayarak işlemlerin sonuçlanmasına yardımcı olur. Bu aşamada gereken evrakların ve varsa sözleşmelerin imzalanması gerekir. Bu evraklarla birlikte tapu dairesine gidilerek tapu devir işlemleri gerçekleştirilir. Devir sürecinin her adımında tapu.com yetkilisi size yardımcı olmak üzere hazır bulunur. Satıcı teklifinizi reddettiğinde; hizmet bedelinizin tamamı tarafınıza iade edilir. Dilerseniz iade gerçekleşene dek yeniden teklif verebilirsiniz.

Teklifiniz onayladığı takdirde ödemeyi tapu devri sırasında direkt satıcıya ödersiniz. Tapu.com hizmet bedeli dışında herhangi bir ödeme sürecine dahil olmaz.

Teklifiniz onaylanmazsa veya açık artırmayı kazanamazsanız hizmet bedeliniz iade edilir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın almaktan vazgeçen katılımcıya hizmet bedeli iade edilmemektedir.